Hur väljer man rätt braskamin?

En braskamin för att höja mysfaktorn eller kanske för att värma huset? Utbudet av kaminer och eldstäder är stort, och det är därför viktigt att man väljer en som uppfyller de krav man har.

För den som funderar på att installera någon typ av eldstad finns det en hel del att tänka på. Vill man exempelvis ha en braskamin som kan värma hela huset eller är man mer ute efter att höja trivseln och mysfaktorn under kalla och mörka vinterdagar, eller kanske både och? Det finns många olika eldstäder och kaminer att välja mellan och alla har de sina för- och nackdelar. Väljer man exempelvis en braskamin klädd i täljsten får man en kamin som både är vacker och håller värmen länge, precis som en kakelugn. Fast har man ingen skorsten att ansluta till och mer är ute efter en vacker inredningsdetalj finns det designspisar och kaminer som drivs med bioetanol. Dessa kan man placera var som helst eftersom de inte kräver någon skorsten.

Installation och kontroll av rökkanaler

Är man ute efter en kamin som ska kunna värma stora delar av huset gäller det att välja en kamin med rätt verkningsgrad. Har man redan en eldstad installerad finns det även spisinsatser och kassetter som hjälper till att effektivisera värmekällan.
Genom att vända sig till en försäljare av olika spisar och kaminer som erbjuder en helhetslösning kan man få hjälp med att hitta rätt braskamin. De ordnar även med installation, montering av nya skorstenskanaler, eller kontroll och renovering av befintlig skorsten och rökkanaler. Läs mer om braskaminer på denna sajt: braskaminerborås.se