Gör fint i köket

Köket är ändå hemmets hjärta. Det är där hela familjen samlas till frukost och middag. Många gånger är det även en arbetsplats eller studieyta. Eftersom det används så mycket så är det lätt hänt att köket blir lite slitet. Vi har några tips på hur du får det fint!

Städa ut skåp och lådor

Det är otroligt vad som kan gömma sig i höga skåp och djupa lådor. Ta ett ordentligt krafttag och tömma alla hyllor och lådor. Släng eller ge bort sådant som inte används. Kolla lite extra noga i skafferiet så att det som finns där inte gått ut. Torka av alla hyllplan och torka ur lådorna. Se till att diska besticklådan lite extra.

Ta hand om köksmaskiner och vitvaror

Kalka av dina kaffebryggare och diskmaskin. Det finns speciella tabletter och medel för att göra detta. Egentligen skall man kalka av och rengöra dessa maskiner ganska ofta för att de skall fungera bra och hålla länge. Diska dina fläktfilter eller byt dem. Frosta av frysen och torka av hyllorna i kylskåpet. Ta en koll i ugnen och gör rent där. Dra även fram spisen om det går och kolla hur det ser ut där. Antagligen behövs det städas. Torka av alla maskinerna och vitvarorna på utsidan och runt omkring med en fuktigt trasa.

Måla om köksväggarna och taket

Anlita en målare i Nacka eller vart du nu bor som kommer hem till dig och målar om ditt kök. Även om du har en bra fläkt så blir det alltid lite fett som sätter sig på väggarna och i taket. Dessutom är det lätt hänt att stolar och bord skaver hål på väggarna eller att man välter ut lite pastasås eller ett glas vin på väggen. Ett nytt lager färg på väggarna och i taket kommer göra ert kök gott.

Publicerat den
Kategoriserat som Målare