Bra kontorsmöbler viktigt för hälsan

Inför företagsstarten är det viktigt att man tänker på helheten. Fokus hamnar gärna på det som genererar inkomst. Men varje medarbetare är en kugge i det hjul som ska snurra och gå med vinst.

Att säljare har det bra är viktigt, det vet alla. Det är lätt att glömma att utan kontorspersonalen tar ingen hand om ordrarna. Ingen betalar ut löner. Alla de där viktiga sakerna som måste fungera för att framgång ska vara möjligt.

Vid planering för kontorslokaler är det viktigt med trivsel och bra ventilation. Men den stora snackisen är oftast kontorsmöbler. Ergonomiska arbetsplatser där allt kan justeras efter individens behov är idag en självklarhet på framgångsrika företag. Med förebyggande ergonomiskt tänkande minskas sjukskrivningarna för onda ryggar och spända axlar, vilket i sin tur helt logiskt ökar produktiviteten.

Att välja kontorsmöbler

Vilket företag som helst kan sälja och leverera kontorsmöbler. Men inte alla kan erbjuda en helhet. Det handlar om kunskap i ergonomi och att se till varje individs behov. Inte bara rekommendera ett bord och en stol utan även ge råd när det kommer till planering av kontoret.

Hur ser belysningen ut? Behövs andra möbler som exempelvis soffor eller stolar till väntrum? Förekommer det möten eller besök på kontoret då flera personer samlas? Varför inte investera i ett konferensrum designat för produktiva och bekväma möten.

En ergonomisk och trevlig miljö ger ett bra intryck hos både personal och kunder. De visar på respekt och omsorg, något som man som företagare gärna blir associerad med. Läs mer om kontorsinredning på denna sida: resizedesign.se