Annorlunda markiser i Stockholm

På en fastighet i Stockholm med många fönster är det knepigt att sätta upp markiser. De ska inte bara vara funktionella utan även se bra ut för en betraktare.

Flera av Anders hyresgäster hade klagat på att det var svårt att jobba vid datorerna när solen låg på. Det var inte bara svårt att se på skärmen. Värmen var även den ett problem. Men hur skulle han lösa detta när han hade så många kontor och så många fönster att hitta lösningar till? Alla behövde gilla idén då han inte kunde sätta upp olika markiser till olika företag. Det skulle inte se klokt ut.

Han bestämde sig för att kontakta en bekant som arbetade med markiser för att få hjälp med att hitta en lösning som skulle passa alla. För att göra det lite mer komplicerat var fastigheten hög och markiserna skulle utsättas för både väder och vind på ett annat sätt än om de satt på första eller andra våningen.

Hållbara och snygga markiser

Anders beslöt sig för att åka till företaget som sålde markiser i Stockholm. På så vis kunde han kanske få se några förslag med det samma och ha ett bättre underlag när det var dags att besluta. Problemet var minst sagt akut nu när det snart blev varmare och solen var uppe längre på dagarna. Vännen mötte honom redan i dörren och de började ivrigt att diskutera.

Anders hade förklarat sitt dilemma redan under telefonsamtalet de hade och vännen hade en idé som han ville visa. Det som han tänkte på var något som kallades vertikalmarkiser. De kunde sättas i skenor direkt vid fönstret och manövreras inifrån med en fjärrkontroll. Anders tog med sig bilderna tillbaka och visade för hyresgästerna. De gillade den, särskilt som den typen av markiser skulle tillåta dem att se ut genom fönstren tack vare det tunna tyget. Det här skulle gå lättare än vad Anders någonsin hade vågat hoppas på.