Målare Täby – tips och råd

Dags att måla om i hemmet i Täby? Det enklaste och mest effektiva sättet att få ett perfekt resultat är att anlita en målare i Täby och luta dig tillbaka i fåtöljen för att njuta av ett professionellt arbete.

Det finns emellertid också ett värde i att på egen hand prova att ta sig an olika projekt och utmana sig litegrann. Just måleriarbeten är ett bra exempel på där man faktiskt, med rätt fokus, kan lyckas ganska hyfsat också. Man når inte den verkshöjd som en målerifirma i Täby gör – men man kan ändå få till ett resultat som ser snyggt ut.

Rätt fokus var det och vi tänkte ge några snabba tips kring detta. Hur målar egentligen en målare i Täby och vilka knep kan du ta till dig och anamma för ditt eget projekt? Vi tittar närmare på några viktiga punkter här och säger att du ska måla om i hallen hemma.

  • Börja i rätt ände. Det många tänker sig inför ett målerijobb är att det ska bli ett ganska mysigt projekt. Man rollar ut färgen på väggen, man har en härlig playlist på i bakgrunden och man är klar efter några timmar. Riktigt så enkelt är det inte. Du ska först och främst bära undan alla möbler. Därefter måste du täcka listerna och taket innan du går vidare med att täcka över golvet med papp. Det är krävande och du måste vara noggrann. En liten färgfläck i taket eller på en list kommer att sabba hela intrycket. Du bör även kapa strömmen och skruva loss eluttagen – och sedan täcka dessa så att du inte gör dig illa.
  • Grundarbetet. Det här är punkten som skiljer agnarna från vetet. En målare i Täby lägger störst fokus här. Det handlar om att ungefär 80% av tiden läggs på att förbereda den yta som ska målas. Något som sker genom spackling, genom slipning och genom att exempelvis tvätta av väggen med målartvätt. Ytan ska vara jämn och den ska vara ren. Jämför man en målare i Täby med en lekman så lägger den senare kanske 20 % av tiden på grundarbetet. Det syns också då arbetet så småningom ska summeras.
  • Måla. Se först och främst till att ha rätt verktyg. Investera i riktiga penslar och en roller av bra kvalitet. Måla hörn och mer svåråtkomliga ytor med din pensel och ta de större ytorna med rollern. Arbeta med mycket färg och var systematiskt – jobba dig framåt och undvik frestelsen att måla över någon fläck längre fram. Då du målat klart ditt första varv så låter du färgen torka – det kan du aldrig skynda på! – och förbereder för varv nummer två och, om så krävs, det tredje varvet. Jobba utan att stressa!
Publicerat den
Kategoriserat som Målare