Flera bra anledningar att installera kamin

Vill du ha besök av Jultomten gör du bäst i att skaffa en öppen spis. Eftersom han inte använder dörren utan tar sig ned genom skorstenen är det ett måste om du vill ha julklappar på julafton.

Det sägs att Jultomten på julafton hinner med att besöka alla världens barn och dela ut julklappar till dem. Så även i Stockholm. Men för att hinna med alla besök så kan inte tomten direkt ta tunnelbanan. Det hade tagit alldeles för lång tid. Det måste vara därför han använder rensläden och glider ned genom folks skorstenar. För det är ju en annan aspekt, har tomten verkligen tillgång till nycklar och portkoder för att ta sig in genom alla dörrar? Han kan ju inte gärna slå sönder ett fönster för att ta sig in, även om intentionen är god. Då är det bara att använda skorstenen och glida ned i braskaminen.

Förstör inte barnens jul

Om du nu tycker det är en onödig investering att installera en öppen spis i Stockholm bara för Jultomtens skull en gång om året kanske du ska dubbelkolla den inställningen med barnen. De håller nog inte riktigt med. Vill du verkligen vara den förälder som förstör julen för dina barn? Risken är stor att sådant går oförlåtligt genom alla år och förstör hela familjens relation med varandra. Förresten så är det ganska mysigt att elda i spisen under hela vintern. Men just den 24 december bör du nog inte låta brasan i din öppna spis vara tänd.