Estetik och funktionalitet med vertikala träpersienner

Det var dags att förvandla de befintliga kontorslokalerna i Stockholm till det nya hemmet för en kreativ reklambyrå. Trots att lokalerna hade en historia som kontor tidigare, krävdes en genomgripande renovering och uppfräschning för att skapa det rätta intrycket. För en reklambyrå är det avgörande att kunna imponera på sina kunder redan vid första ögonkastet.

I den öppna planlösningen stod varje individuellt kontorsrum i direkt synlighet från det allmänna utrymmet, tack vare glasväggarna. Även om detta skapade en känsla av öppenhet, blev det tydligt att det behövdes något för att skärma av och skapa en mer privat arbetsmiljö. Lösningen behövde vara både snygg och praktisk för att säkerställa en kreativ och produktiv arbetsplats.

Träpersienner: En estetisk lösning

Valet föll på träpersienner, men inte de traditionella gråa metallvarianterna. Istället valdes vertikala, frihängande träpersienner som skulle fungera som en dekorativ och funktionell lösning. Utbudet av träslag, ytbehandlingar och riktningar erbjöd mångsidighet och möjligheten att skapa en enhetlig inredning.

Det beslutades att satsa på vertikala persienner, vilka visade sig ha en betydande fördel jämfört med de traditionella horisontella alternativen. Deras konstruktion minimerade dammuppsamling, vilket underlättade underhåll och skapade en mer hygienisk arbetsmiljö. Valet av träslag gjordes med omsorg för att säkerställa en perfekt matchning med övrig inredning. Resultatet var inte bara estetiskt tilltalande utan också praktiskt och funktionellt.

Den tillgängliga variationen av träslag och ytbehandlingar gjorde det möjligt att skräddarsy persienner som passade perfekt in i den önskade kontorsmiljön. Genom att kombinera estetisk mångfald med funktionell prestanda kunde reklambyrån skapa en arbetsplats där kreativiteten flödade fritt samtidigt som den professionella image upprätthölls.